Beste klant,

De diensten van aardwarmte-zuid zijn overgenomen door Installatiebedrijf Vleeshouwers

Bezoek Installatiebedrijf Vleeshouwers
Temperatuur regeling

Voor het naregelen van de temperaturen in de verschillende ruimtes in een huis of gebouw kan gebruik worden gemaakt van een temperatuur regeling.
Deze regelingen zijn bijzonder geschikt als er in elke ruimte apart een bepaalde behoefte is aan temperatuur zowel voor te verwarmen als te koelen.
De door ons gebruikte warmtepompen en temperatuur regelingen kunnen met elkaar communiceren, hiermee wordt bedoelt dat indien er van een bepaalde ruimte of ruimtes een energievraag komt om te verwarmen of te koelen de regeling electro kleppen aanstuurt die op de groepenverdeler zijn gemonteerd.
De desbetreffende groep wordt dus zo lang als nodig is geopend.
Indien het buiten in de zomer warmer is kan de warmtepomp een signaal geven aan de regelmodule zodat deze omschakelt van verwarmen naar koelen.
De thermostaten die geplaatst zijn in de verschillende ruimtes zullen allemaal omschakelen zodat zij tot de ingestelde temperatuur een signaal geven voor koeling in de ruimte.
Het tijdstip van omschakelen van verwarmen en koelen kan ingesteld worden in de parameters van de warmtepomp.
Op deze wijze werkt de temperatuurregeling voor U huis of gebouw volledig automatisch het gehele jaar door, maar het is natuurlijk ook mogelijk om het tijdstip van schakelen naar koeling of verwarmen handmatig om te zetten door een knop op de hoofdthermostaat die meestal in een leefruimte wordt geplaatst.

De thermostaten zijn verkrijgbaar in zowel bedrade en draadloze uitvoering.